2012. április 29., vasárnap

Betörésvédelem

Betörésvédelem igen táv fogalom ebben a formátumban. Ki mit ért betörésvédelemnek. Valakinek egy ajtó vagy ablakrács is betörésvédelemnek számít. Vagy egy biztonsági kamera is. Ez részben igaz is. A betörésvédelmi eszközök alá sorolhatóak az ajtó illetve ablak rácsok, a kamera rendszerek, a riasztók, a biztonsági zárak, hevederzárak, kódkártyás zárak, stb..   Elég széles skálája van a betörésvédelemnek. Ezen belül is kettő ágazata létezik. Van Mechanikus betörésvédelem és van az Elektromos betörésvédelem.
A mechanikus betörésvédelmi eszközök: hevederzárak, speciális zárak, mágnes zárak, kódkártyás zárak, ajtó és ablak rácsok.
Az elektromos betörésvédelmi eszközök:  különböző kamera rendszerek, riasztók, elektromos zárak, stb...
Kettő között igen nagy a különbség árfrekvenciát nézve is.

A mechanikus betörésvédelmi eszköz mint a hevederzár is igen komoly védelmet nyújt a behatolások ellen.
Most bemutatok néhány biztonsági hevederzár fajtát:
1. Saválló zárbetétes hevederzár: Ez mint ahogy a neve is utal rá különböző savazások ellen véd, olyan módszerrel készítette a gyártó a zárbelsőt ami ellenáll a savazásoknak.
2. Fúrásálló zárbetétes hevederzár: Ez meggátolja a behatolónak, hogy fúró alkalmazásával jusson be lakásunkba. ( bár igaz, hogy a betörőnek nincs is ideje fúrni, mert egyrészről nem kis időt vesz igénybe, másrészről meg hanggal jár )
3. befeszítés és berúgás elleni: Ezek a típusú hevederzárak igen masszív darabok. Ezeket hiába is próbáljuk meg berúgni vagy pajszerrel feszegetni úgy sem fogjuk tudni nyitható tenni lakásajtónkat.

A betörésvédelemre mindenkinek nagy hangsúlyt kell fektetnie. Valljuk be őszintén. olyan világban élünk ahol mindenkinek a megélhetésért kell harcolnia. Így van ez a bűnözőknek is.
És ne essen senki se tévedésbe, ha esetleg biztonsági ajtaja van vagy azt szeretne venni. Attól még mert biztonsági ajtó igen azt is célszerű hevederzárral ellátni. Mai piacokon lehet venni 50-60 ezerért biztonsági ajtót. De az vajon tényleg olyan szinten nyújt biztonságot amennyire gondolunk?
Hát elárulom, hogy a többsége sajnos nem!  Főleg igaz ez egy olyan ajtónál aminél a zár egy nem megfelelő biztonsági fokkal van ellátva.

Nem hiába vannak a zárbetétek ellátva biztonsági fokokkal. Az nem csak a díszítését jellemzi, hanem a biztonságát. Minél magasabb  ez a bizonyos biztonsági fok, annál magasabban nyújtja a valódi biztonságot.

Nézzünk egy pár magas biztonsági fokkal ellátott zárbetétet.
  1. Mul-T-Lock Interaktív zárbetét:   Olyan magas technológiás zárbetétek amelyek már 10 csappal vannak ellátva. Ezek tökéletesen ellenállnak a törés és szakításoknak,- fúrásoknak stb.. Ezek a típusú zárbetétek továbbá finom nyitások ellen is védetek.
  2. Mul-T-Lock 7x7: ezek a típusú zárbetétek 7 csaposak, fúrásállók, kulcsát csak a kártyájával lehet másolni.
  3. Tesa zárbetét: letapogatások elleni védelem, 6+3+1 biztonság, azon az elven működik mint a pánikzárak, multiprofil rendszer.
  1. Europrofil zárbetét: bronz házban réz csapok, a rúgok edzet acél, 30 fokos acél zsanér, 40mm- től 70mm- ig. 
Legyen szó hevederzárról, ajtórácsról, biztonsági ajtóról. Mindig a megfelelő zárbetétet kell választani ahhoz, hogy a lakásajtónk megfelelő biztonságot nyújtsa. Ha esetleg kérdése lenne szívesen állunk rendelkezésére.
www.zarszereles.com
Betörésvédelem
0620-216-6675 és 0630-230-9050