2012. április 29., vasárnap

Zárszerelés , Zárszerelő

Zárszerelésre leginkább csak akkor gondolunk amikor már megtörténik a probléma. Pedig a betöréseket meglehetne előzni is. Igaz ebben a világban nagyon megfontoljuk, hogy mikor mire adunk ki. Amikor sajnos olyan világot élünk, hogy már a minden napi kenyérvétel is igen drága mulatságnak mondani, nem igazán gondolunk arra, hogy vajon milyen a lakásunk védelme. Vajon milyen védelmet ad az évekkel ezelőtt felszerelt lakásajtó záraink.  Sokan úgy vannak vele, hogy hát még eddig nem volna semmi probléma akkor ezután sem lesz. Nem is gondolunk abba bele, hogy mi lesz ha egyszer arra megyünk haza, hogy nem tudunk benne otthonunkba. Az utólagos gondolkodás ebben az esetben nem jó dolog. Szerintem minden ember mikor lehúzza a napi 8-9 órás műszakját, nem vágyik másra minthogy hazaérjen és pihenni tudjon. Igen ám, de mi van akkor ha nem tud benne a lakásába, mert tönkre ment az ajtózárja? Ebben az esetben ajtónyitással foglalkozó szakembert kell hívni. Az ajtózár kinyitása után pedig le kell cserélni a zárakat.

Milyen egyszerűbb és költséghatékonyabb megoldás lenne mindenkire számára, ha nagyobb hangsúlyt fektetnének a megelőzésre. Ha a lakás ajtó zárakat rendszerint szervizeltetnék és nem húznák halasztanák a problémát a végsőkig.

Magyarországon és leginkább a fővárosban azon belül is bizonyos kerületeiben még nagyobb  hangsúlyt kellene fektetni a zárszerelés kérdéseire. Ezekben a kerületekben bizony sokkal nagyobb a betöréses lopások mint más kerületekben. Itt az embereknek nem könnyű minden nap itt lakniuk, hisz attól tartanak, hogy vajon mikor törnek be lakásukba.

Például Budapesten is a Buda rész biztonságosabb mint a Pesti oldal. A betörés elleni védelemre legjobban a Pesti oldal lakóinak kellene fektetni.

A betörésvédelmi eszközök mint például biztonsági ajtózárak, speciális zárak, hevederzárak, biztonsági pajzsok és biztonsági rácsok segítségével már mindjárt tettünk az ellen, hogy a lakásunk és a kis vagyonunk ne váljon a betörő hasznára. A régi zárakat simán ki tudják nyitni. Senki se legyen ebből a szempontból naiv!   A betörési módszerek folyamatosan fejlődnek. De ne aggódjon senki sem, hogy ez ellen nem lehet tenni. Dehogy nem lehet, csak egy megfelelő képzett zárszerelő szükséges hozzá. Aki tisztában azzal, hogy milyen magas fokkal ellátott biztonsági zárat kell beszerelni lakásajtónkba ahhoz, hogy a behatoló ne tudjon bejutni rajta.

Ide sorolhatóak a fúrás- savazás és pajszerezés ellen védetek hevederzárak is. Nagyon jó behatolás elleni védelmi eszköz. Főleg ha megfelelő biztonsági zárbetéttel van ellátva.
A hevederzárról gyorsabb annyit kell tudni, hogy van vízszintes - függőleges - illetve kereszt pántos. Az első kettő 2 oldalt megy a falba és középen találkozik a zárnyelv. Míg a kereszt típusú 4 oldalt megy a falba ( fel, le, jobb, bal) és középen találkozik a nyelv.

Reméljük ezekkel a kisebb információkkal segíteni tudtunk a betörés elleni védekezésben, ha bővebben információra volna szükséges, Zárszerelés szakembereinket éjjel és nappal elérheti.
www.zarszereles.com
06-20-216-6675 és a 0630-230-9050